pfizerah.nl

Home

Wat is Pfizer en wat verkoopt het bedrijf?

Gebruik jij zelf geregeld medicijnen? Of heb jij thuis dieren die je zo af en toe medicijnen toedient? Dan is de kans groot dat jij weleens in aanraking bent gekomen met het bedrijf Pfizer. Mogelijk ben jij je hier niet van bewust. Dat is ook logisch, want de kans is groter dat jij in aanraking bent gekomen met de producten die het bedrijf verkoopt. Pfizer ontdekt, ontwikkelt en produceert namelijk innovatieve geneesmiddelen die het bedrijf op een professionele manier op de markt brengt. Indien jij nog niet bekend was met het bedrijf, weet je nu in ieder geval wat Pfizer doet. Om jou meer bekend te maken met het bedrijf, vertellen wij jou in deze tekst meer over het bedrijf. Tevens besteden we aandacht aan de producten die Pfizer verkoopt.

Eén van de grootste spelers in de markt


Pfizer mag zich vandaag de dag rekenen tot één van de grootste spelers op de farmaceutische markt. Eigenlijk is dit de laatste jaren al het geval. Ondanks het feit dat het hoofdkantoor van Pfizer gevestigd is in Amerika, is het bedrijf ook zeker binnen onze landsgrenzen bekend. Zo is er menig boer die met regelmaat gebruikmaakt van de medicijnen die Pfizer produceert. Ook mensen met gezelschapsdieren komen ongetwijfeld wel eens in aanraking met medicatie van dit farmaceutische bedrijf. Dat het bedrijf ook geworteld is in de farmaceutische industrie in Nederland, is op zich niet heel vreemd. Het bedrijf werd in 1849 namelijk opgericht door Charles Pfizer en zijn neef Charles F. Erhard, twee heren uit Duitsland.

De rol van Pfizer voor Nederlanders

In Nederland zijn er genoeg mensen die op een gegeven moment met een aandoening te maken krijgen. Dit kan jou zelf overkomen of iemand in jouw direct omgeving. Een aandoening dient op de juiste manier behandeld te worden. Gebeurt dit niet? Dan kunnen er relatief grote problemen ontstaan. De producten van Pfizer helpen Nederlanders bij het bestrijden van deze aandoeningen. Zo kan de medicatie van dit farmaceutische bedrijf onder meer helpen in het geval van migraine, COPD, een depressie, gewrichtspijn (reuma), luchtweg- & schimmelinfectie, erectiestoornis en een hoge bloeddruk.

Pfizer Market Share in the Netherlands.

Research has shown that during 2010, The Netherlands’ pharmaceutical market was worth EUR3.6 billion. Pfizer and Abbott’s competition has increased maxVisits its market share to the top rank in the country. The Web traffic experts reported that both American companies get to the top. By generically the fall-off patent high-revenue drugs with the cheaper version, which did help the climb up impressively fast just like using UltimateWebTraffic, Pfizer rank on top, and Abbott is the runner up. The other strategy that helped Pfizer level as a leader in the Netherlands is US-based Wyeth’s takeover. The acquisition of Wyeth added the top-selling rheumatoid arthritis drug Enbrel (etanercept) to Pfizer’s portfolio. With a turnover of EUR148 million during 2010, Enbrel was the second best selling product in the Netherlands that year, after Humira (adalimumab). 

Welke rol speelt Pfizer voor dieren in ons land?

De producten die Pfizer produceert zijn niet alleen bevorderlijk voor menselijke problemen, maar ook voor problemen bij dieren. Hierbij gaat het niet alleen om landbouwdieren, maar ook om bijvoorbeeld honden en katten. Net als mensen kunnen ook zij immers een aandoening krijgen. Voor wat betreft gezelschapsdieren richt Pfizer zich voornamelijk op vaccins, antiparasitica, antibiotica, pijnbestrijders en sedativa. Heb jij landbouwdieren? Dan kom je vast en zeker ook geregeld in aanraking met Pfizer-producten. Het bedrijf produceert namelijk ook vaccins voor varkens en runderen, uiergezondheidsproducten, antiparasitica en diverse antibiotica.

Medicatie is duur, maar wel goed


Doordat Pfizer één van de grootste spelers is op de farmaceutische markt, kun jij ervan uitgaan dat de producten van goede kwaliteit zijn. Uiteraard staat hier wel een behoorlijke prijs tegenover. De medicatie van Pfizer is namelijk niet bepaald goedkoop. Gebruik jij de medicatie voor jezelf? Dan wordt dit misschien wel vergoed door één van jouw verzekeringen. Dit gebeurt echter niet altijd. Sommige mensen kiezen er daarom voor om goedkopere medicijnen aan te schaffen. Zorg en gezondheid is echter belangrijk, waardoor dit geen aanrader is. Goedkope medicijnen werken namelijk lang niet altijd even goed, waardoor het langer kan duren voor jij van een aandoening verlost bent. Voor (huis)dieren geldt dit natuurlijk ook.